Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

          ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ: ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. http://psep-yppo.gr  

  

 

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16/6 /2021

14/6/2021

 

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι,

Με τις απεργιακές κινητοποιήσεις της περασμένης εβδομάδας, τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στον Δημόσιο τομέα δείξαμε καθαρά στην κυβέρνηση ότι ο κόσμος της εργασίας δε θα μείνει απαθής περιμένοντας απλώς την πλήρη εξόντωση των εργασιακών και συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων που ετοιμάζεται με το δήθεν φιλεργατικό νομοσχέδιο να φέρει στο προσκήνιο η κυβέρνηση.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ήταν, είναι και θα παραμείνουν το ισχυρότερο όπλο μας απέναντι στους απάνθρωπους και αναίσχυντους κατσαπλιάδες της εξουσίας.

Μπορεί τα καλοπληρωμένα ΜΜΕ και οι ξεφτιλισμένοι πολιτικοί να κάνουν τα πάντα για να υποβαθμίσουν την αξία, την οργάνωση και τη μαζικότητα της αντίδρασής μας, όμως η πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Για πρώτη φορά, ύστερα από πολλά χρόνια, οι συγκοινωνίες “πάγωσαν” σε αέρα/στεριά/θάλασσα, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, τράπεζες, μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις κάθε είδους, εργοτάξια, οικοδομές υπολειτούργησαν ή σταμάτησαν, που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι αντιδράσαμε. Όσοι με διάφορους τρόπους βγήκαμε και στο δρόμο, καλώς. Δε θα υποτιμήσουμε τον αγώνα μας ούτε θα καταδικάσουμε τους συναδέλφους που απήργησαν αλλά για οποιονδήποτε λόγο δεν κατάφεραν να είναι στο δρόμο. Αυτοί που ήμασταν μια χαρά ήμασταν, και αν  οι χουντοφασιστοκατσαπλιάδες δεν ενοχλήθηκαν, τότε γιατί τρέχουν δεξιά και αριστερά σε δικαστήρια και υπουργεία να ακυρώσουν τις απεργίες χαρακτηρίζοντάς τες παράνομες;

Όπως επίσης, γιατί δε διαμαρτύρονται για το τόσο φιλεργατικό νομοσχέδιο που το κράτος ετοιμάζει υπέρ μας; Ας προσθέσουμε και τη βιασύνη να ψηφιστεί “πάσα δύναμη” (που λέει και κάποιος συνάδελφος) το νομοσχέδιο που ήταν για το φθινόπωρο, που έγινε καλοκαίρι, που έγινε τέλος Ιούνη, που έγινε 17 του μήνα που έγινε 16... Τόσο πολύ βιάζονται να μας δώσουν προνόμια; Για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας π.χ. που έχουμε λιώσει στο τρέξιμο παντού και είναι κάτι που το δικαιούμαστε, δεν είδαμε καμία βιασύνη, καμία ειδική νομοθεσία, παρά μόνο υπομονή, επιτροπές για τα αυτονόητα κι ας είμαστε ο μοναδικός φορέας που δεν καταβάλλεται κι ας μη χρειάζεται να μη βάλει το ελληνικό κράτος βαθιά το χέρι στην τσέπη γι’ αυτό. Βλέπεις όμως, αυτό είναι κάτι που πραγματικά βοηθά τον εργαζόμενο....

Καλούμε, λοιπόν, ξανά τους-τις συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων σε όλη την Ελλάδα να απέχουμε από την εργασία μας την Τετάρτη 16/6/2021.

Με τον τρόπο αυτό συσπειρώνουμε τις δυνάμεις μας μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα με σκοπό να αποσυρθεί το πλέον αντεργατικό νομοσχέδιο των τελευταίων 50 χρόνων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ένα νομοσχέδιο που γυρίζει τις εργασιακές σχέσεις αιώνες πίσω, στην εποχή που κανείς εργαζόμενος δεν είχε κανένα δικαίωμα (κυρίως γνώμης επί των συνθηκών εργασίας, αλλά και πολύ περισσότερο διαμαρτυρίας) και, όπως φαίνεται, ακριβώς αυτές είναι και οι βλέψεις του οργανωμένου σύγχρονου νεοφιλελεύθερου κράτους που δείχνει ξεκάθαρα πόσο ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους  και το οποίο εξυπηρετεί προφανώς τα συμφέροντα των εργοδοτών που με τη σειρά τους θέλουν από εργοδότες να γίνουν αφεντικά. Να διαφεντεύουν τη ζωή μας, να μας υποχρεώνουν δια νόμου να εργαζόμαστε (πρακτικά) δωδεκάωρα και να μας πληρώνουν με ανύπαρκτα ρεπό.

Πολιτισμός είναι η αντίδραση στην καταπίεση και καταστρατήγηση της ζωής μας. Πολιτισμός είναι να υψώσουμε το κεφάλι και να αποβάλλουμε τους φόβους, τις ενοχές και τις ευθύνες που μας έχουν φορτώσει αυτοί που έχουν χρέος να μας αφουγκράζονται και να λειτουργούν σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Τις ανάγκες του λαού. Τις ανάγκες των πολλών. Χωρίς ρατσισμό και ιδιοτέλεια.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Απόσυρση/ κατάργηση του νομοσχεδίου (πλήρη).

• Ενεργά συνδικαλιστικά δικαιώματα ώστε να αντιδρούμε στις αυθαιρεσίες των αφεντάδων πάσης φύσεως.

• Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλους.

• Κατάργηση της κυριακάτικης εργασίας.

• Καταβολή επιδόματος βαρέας και ανθυγιεινής εργασίας στο ΙΔΟΧ προσωπικό του ΥΠΠΟΑ (αντίστοιχα με τους μόνιμους και αορίστου χρόνου συναδέλφους).

• Άμεσα μέτρα στήριξης των ανέργων.

• Τετραήμερη εργασία 30 ώρες/εβδομάδα χωρίς μείωση μισθών.

• Δωρεάν Δημόσια Υγεία Παιδεία Πολιτισμό

• Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους/κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας.

• Άμεσες προσλήψεις στο ΥΠ.ΠΟ.Α για να πάψει να είναι  υποστελεχωμένο, να σταματήσουν οι καθυστερήσεις κάθε είδους, οι αυθαιρεσίες και η κατασπατάληση δημόσιου χρήματος.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ  στις 16/6/2021 σε όλη την Ελλάδα.

Τη ζωή μας  σε μια χώρα ελεύθερη δεν μπορεί να τη ζήσουμε σαν δούλοι.

Να κλείσουν οι χώροι να κλείσουν τα μουσεία και τα εργοτάξια.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε πως την απεργία δεν την κάνουμε για να μην υπάρχει πρόβλημα και φέρουμε σε δύσκολη θέση τον εργοδότη. Αντιθέτως, του υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουμε και αυτό είναι μόνο ένα δείγμα του προβλήματος που θα του δημιουργήσουμε γιατί δεν θα γίνουμε σκλάβοι ούτε εμείς ούτε τα παιδιά μας για τα κέρδη τους.

 

Για το Δ.Σ.

           Ο Πρόεδρος                                              H Γενική Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                                                 Μαρία Κουμτζή 
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι