Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ: ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. http://psep-yppo.gr  

  

 

 24ωρη Πανελλαδική Απεργία

Πέμπτη 26/11/2020

 

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ, συμμετέχοντας στη Γενική Πανελλαδική Απεργία που έχουν κηρύξει Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και η ΑΔΕΔΥ, προκηρύσσει 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 26/11/2020, ενάντια στην ψήφιση του προκλητικού αντεργατικού νομοσχεδίου που προβλέπει δεκάωρη εργασία, πλήρη ευελιξία για τους εργοδότες, κατάργηση της απεργίας, ποινικοποίηση των αγώνων και ριζική περιστολή της συνδικαλιστικής δράσης. 

Ειδικότερα, με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας:

- Θεσμοθετείται η 10ωρη εργασία χωρίς πρόσθετη αμοιβή με αντάλλαγμα ρεπό ή μείωση ωραρίου εντός 6μήνου.

- Υπονομεύεται η κυριακάτικη αργία με την προσθήκη επιχειρήσεων και εργασιών στη λίστα που ήδη επιτρέπει την εργασία την Κυριακή.

- Υποβαθμίζεται το ΣΕΠΕ με την αφαίρεση των συμφιλιωτικών τριμερών διαφορών από την Επιθεώρηση Εργασίας και τη μεταβίβασή τους στον ΟΜΕΔ, έναν οργανισμό που διοικείται κατά κύριο λόγο από εργοδοτικούς φορείς.

- Παραβιάζονται κατάφωρα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Δικαίωμα συλλογικής διαπραγμάτευσης ή συνδικαλιστικής δράσης θα έχουν μόνο οι οργανώσεις που έχουν εγγραφεί στα νομοθετημένα ψηφιακά Μητρώα που θα έχει η κυβέρνηση, δηλαδή μόνο σε όσες συνδικαλιστικές οργανώσεις αποδεχτούν το φακέλωμα.

- Καταργείται επί της ουσίας η Γενική Συνέλευση ως ανώτερο όργανο των συνδικάτων. Για την απεργία απαιτείται ηλεκτρονική ψηφοφορία άνω του 50% των μελών, όπως προβλέπει ο νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ επανέρχεται το λοκ άουτ νομιμοποιώντας την απεργοσπασία και ποινικοποιώντας τη συνδικαλιστική δράση.

Παράλληλα, το Υπουργείο Πολιτισμού προωθεί προς ψήφιση νομοσχέδιο το οποίο, με διάταξη που περιλαμβάνεται στο άρθρο 53, απαγορεύει στο ιδοχ προσωπικό, ανεξαρτήτου ειδικότητας, τη συμμετοχή του σε προκηρύξεις αν στο διάστημα υποβολής της αίτησης εργάζεται σε άλλο έργο. 

Συνάδελφοι, αυτός ο νόμος, και κανένας νόμος που πλήττει τα δικαιώματά μας, δεν πρέπει να περάσει! Αυτός ο νόμος είναι κομμάτι των όσων ζούμε το τελευταίο διάστημα, του τρόπου που διαχειρίζεται η κυβέρνηση την πανδημία, ενισχύοντας σκανδαλωδώς τις τράπεζες και τις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις την ώρα που επιτίθεται λυσσαλέα στην εργατική τάξη.  Ως εργατικό σωματείο θέλουμε να καταγγείλουμε τις προκλητικές δηλώσεις που γίνονται στο πλαίσιο του δημόσιου υγειονομικού λόγου και τις στατιστικές θανάτου, τη διασπορά φόβου και τρόμου, με απώτερο σκοπό τη σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό της τάξης μας, ενώ ταυτόχρονα οργανώνεται από το κράτος η επίθεση στην υγεία, στα εργασιακά δικαιώματα και στην παιδεία και απαξιώνεται συνολικά η ζωή μας.

Συμμετέχουμε όλοι και όλες στην απεργία, υπερασπιζόμαστε τις κατακτήσεις μας, αγωνιζόμαστε για ελευθερία, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρεις απολαβές και ασφαλιστικά δικαιώματα!

 

Απεργιακές συγκεντρώσεις:

Αθήνα: πλ. Κλαυθμώνος, 11:00 π.μ.

Λέσβος: πλ. Σαπφούς, Μυτιλήνη, 11:00 π.μ.

Κρήτη: πλ. Ελευθερίας, Ηράκλειο,10:30 π.μ.

 

 Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                                         H Γενική Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                                                         Mαρία ΚουμτζήΧρήσιμοι Σύνδεσμοι