Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ: ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ
Τηλ.: 2103219710  -  Fax: 2103219717 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. http://psep-yppo.gr  

 

 

 Για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

 

Η 8η Μάρτη δεν είναι ημέρα γιορτής, είναι ημέρα μνήμης και τιμής, αντιστάσεων και διεκδικήσεων. Παρόλη τη διαστρέβλωση και την αποπολιτικοποίηση που επιχειρείται με τη δημιουργία και την αξιοποίηση των μύθων περί δήθεν ισότητας των δύο φύλων, ο αγώνας των γυναικών για την απελευθέρωσή τους από τα δεσµά της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης είναι αναπόσπαστο κομμάτι των κοινωνικών και ταξικών αγώνων: Από τις μαχητικές απεργίες στις οποίες πρωτοστάτησαν εργάτριες ράφτρες στις ΗΠΑ στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αι., που καθιέρωσαν την επέτειο, μέχρι τους αγώνες σήμερα για πλήρη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, για καθολική προστασία της μητρότητας, αλλά και ενάντια στις έμφυλες διακρίσεις και τη βία που αυτές παράγουν.

Ως συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει η εργασιακή συνθήκη της ευέλικτης εργασίας, η ανακύκλωση της ανεργίας μέσα από ολιγόμηνες συμβάσεις, ειδικά για τις γυναίκες, κυρίως τις έγκυες και τις μητέρες που έρχονται αντιμέτωπες με διακρίσεις, πιέσεις, εργοδοτική τρομοκρατία και στερούνται βασικά δικαιώματα μητρότητας. Δε θα σταματήσουμε να παλεύουμε ενάντια στην εργασιακή ανασφάλεια, για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους, για μητρότητα με αξιοπρεπείς όρους και πλήρη δικαιώματα, μέχρι τη δικαίωσή μας. 

Παράλληλα, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις γυναίκες και τις μητέρες, πρόσφυγες και μετανάστριες, που οι κρατικές πολιτικές τις αφήνουν έρμαια να ζουν σε συνθήκες κόλασης. 

 

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας που τιμάται την 8η Μαρτίου θα γίνουν οι παρακάτω κινητοποιήσεις:

Στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα: συγκέντρωση που διοργανώνουν συνδικάτα του ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ και μαζικοί φορείς

Στις 12 μ.μ. στην πλ. Κλαυθμώνος: κοινό κάλεσμα ταξικών σωματείων βάσης και διαδήλωση της «Κίνησης για την απεργιακή 8 Μάρτη»  

 

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                         H Γενική Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                                                         Mαρία ΚουμτζήΧρήσιμοι Σύνδεσμοι