Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

Πρόσκληση
στην Τακτική Γενική Συνέλευση


Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας
3ης Σεπτεμβρίου 48Β, 2ος όροφος


Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ σας προσκαλεί στις εργασίες της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη 2019, η οποία θα λάβει χώρα στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας  (3ης Σεπτεμβρίου 48Β, 2ος όροφος).

Η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτατο διοικητικό όργανο του Σωματείου. Στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία διευθέτησης των οργανωτικών ζητημάτων του Σωματείου και κυρίως της αλλαγής της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ καθώς και της έντασης των προβλημάτων των εργαζομένων, η συμμετοχή μας είναι απαραίτητη για την οργάνωση της δράσης μας.

Η προσέλευση ορίζεται στις 8.30 π.μ. (για την οικονομική τακτοποίηση)* και η Συνέλευση θα ξεκινήσει στις 10 π.μ.

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης
-    Απολογισμός δράσης του Σωματείου
-    Έκθεση πεπραγμένων της Ελεγκτικής Επιτροπής
-    Αναπτυξιακός Νόμος 4635/2019 («πολυνομοσχέδιο»)
-    Διεκδίκηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας – Δράσεις για την προστασία της μητρότητας
-    Υγεία και ασφάλεια στον εργασιακό χώρο
-    Πληρωμές/νέος τρόπος καταβολής δεδουλευμένων μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών
-    Εκκαθάριση μητρώου μελών  –  Διαγραφή μελών
-    Μορφές πάλης του Σωματείου – συμμετοχή εργαζομένων –συντονισμός αγώνα συμβασιούχων
-    Συμμετοχή στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Κάθε μέλος, ομάδα συναδέλφων, παράταξη, επιτροπή εργαζομένων ή Τοπικό Τμήμα θα έχει το δικαίωμα να προτείνει θέματα προς συζήτηση ή αποφάσεις προς υπερψήφιση. Τα θέματα αυτά θα τεθούν προ ημερησίας διάταξης. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση της διαδικασίας παρακαλείσθε να έχετε τα θέματα γραπτώς και να τα καταθέσετε τις επόμενες μέρες στο email του Σωματείου.

Διευκόλυνση Συμμετοχής
Έχει ήδη ζητηθεί και εγκριθεί παροχή διευκόλυνσης συμμετοχής των μελών μας στη ΓΣ από το ΥΠ.ΠΟ.Α, με ειδική άδεια συμμετοχής στα μέλη μας ως εξής:
- Μία (1) ημέρα για τους εργαζόμενους ΙΔΟΧ σε φορείς και υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α που εδρεύουν εντός της Περιφέρειας Αττικής και σε απόσταση μικρότερης των 200 χιλιομέτρων από την Αθήνα.
- Δύο (2) ημέρες για τους εργαζόμενους ΙΔΟΧ σε φορείς και υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α που εδρεύουν εκτός Αττικής, και σε απόσταση μεγαλύτερης των 200 χιλιομέτρων από την Αθήνα, ή/και στα νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.


Βεβαίωση Συμμετοχής
Η συμμετοχή των μελών στις διαδικασίες της Συνέλευσης θα αποδεικνύεται από σχετική Βεβαίωση Συμμετοχής, η οποία θα φέρει τη σφραγίδα του Σωματείου και τις υπογραφές του Προέδρου και της Γενικής Γραμματέως.


Οικονομική τακτοποίηση
Σύμφωνα με το καταστατικό του Σωματείου, δικαίωμα συμμετοχής, λόγου και ψήφου έχουν όλα τα μέλη του Σωματείου τα οποία είναι οικονομικά τακτοποιημένα. Ωστόσο, λόγω της αντικειμενικής δυσκολίας που προκλήθηκε από τη μη πλήρωση, το προηγούμενο διάστημα, της θέσης του Ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου και της συνακόλουθης αδυναμίας πληρωμής συνδρομών, όσα μέλη του Σωματείου δεν έχουν τη δυνατότητα άμεσης οικονομικής τακτοποίησης, εξασφαλίζουν το δικαίωμα συμμετοχής, λόγου και ψήφου στη Γενική Συνέλευση με την καταβολή 20 ευρώ, ποσό το οποίο θα αφαιρείται από το σύνολο των οφειλών τους στο Σωματείο. Ο διακανονισμός αυτός συνεπάγεται τη δέσμευση της πλήρους οικονομικής τακτοποίησης μέχρι, το αργότερο, την επόμενη Γενική Συνέλευση.

Υπενθυμίζουμε ότι:
-    η μηνιαία συνδρομή είναι 2 ευρώ
-    η συνδρομή δεν καταβάλλεται το διάστημα της ανεργίας
-    η εγγραφή είναι 5 ευρώ
  
Υπάρχει η δυνατότητα η οικονομική τακτοποίηση να γίνει και με τραπεζική κατάθεση στον λογαριασμό του Σωματείου στη Eurobank: 0026.0438.18.0100599629. Όσοι συνάδελφοι επιλέξουν αυτόν τον τρόπο, πρέπει να αναφέρουν το όνομά τους, το λόγο κατάθεσης (εγγραφή ή συνδρομή) καθώς και το διάστημα για το οποίο πληρώνουν. Στη συνέχεια μπορούν να καταθέσουν φωτοτυπία της απόδειξης πληρωμής στο Sωματείο, προκειμένου να ενημερωθεί άμεσα το μητρώο.

Ζητάμε την κατανόησή σας για την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί το προηγούμενο διάστημα με υπαιτιότητα του Δ.Σ. Τονίζουμε, ωστόσο, ότι στο μέλλον δεν θα εφαρμόζονται διευκολύνσεις, καθώς θεωρούμε ότι όλα τα μέλη είναι, και θα πρέπει να είναι, ίσα όσον αφορά στις οικονομικές υποχρεώσεις τους απέναντι στο Σωματείο.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας κατά την προσέλευσή σας παρακαλείσθε να έχετε μαζί σας έγγραφο ταυτοπροσωπίας, σύμβαση εργασίας, αποδείξεις πληρωμής συνδρομής ή αποδείξεις τραπεζικής κατάθεσης εάν υπάρχουν.

Το Δ.Σ. δεσμεύεται να σας κρατά ενήμερους για όλες τις εξελίξεις και αποσαφηνίσεις. Για πληροφορίες μπορείτε να χρησιμοποιείτε το email του Σωματείου.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                         H Γενική Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                                                         Mαρία Κουμτζή


                                                   

*Παρακαλούμε πολύ να τηρηθεί η ώρα προσέλευσης, ώστε να συμβάλλουμε όλοι στην ομαλή διεξαγωγή της Συνέλευσης.Χρήσιμοι Σύνδεσμοι