ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Π.Ο.Ε.ΙΔ.Δ.
ΧΡΟΝΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1981
ΑΡΙΘΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ  318 ΕΙΔ.2919/3-3-82
www.poeidd.gr, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 13 (5ος ΟΡΟΦΟΣ) 104 32  ΑΘΗΝΑ  ΤΗΛ.:  210 52 25 158,  Fax: 210 52 27 237

A N A K O I N Ω Σ Η

Aθήνα, 25/2/2019

Στήριξη των αγώνων των 57 απολυμένων στο έργο της ΔΔΕΑΜ
Καταγγελία της στάσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Η  Πανελλήνια  Ομοσπονδία  Εργαζομένων  Ιδιωτικού  Δικαίου  στο  Δημόσιο  (ΠΟΕΙΔΔ) στηρίζει  τον  δικαστικό  αγώνα και  στέκεται  αλληλέγγυα  με  τους 57 απολυμένους συναδέλφους  αρχαιολόγους στο έργο της ψηφιοποίησης της ΔΔΕΑΜ.

Ως Πανελλήνια  Ομοσπονδία καταγγέλλουμε  τις  μεθοδεύσεις  της  ηγεσίας  του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που παρά τις αρχικές δεσμεύσεις της για συνέχιση των συμβάσεων, τελικά επέλεξε με αιτιάσεις και προσχήματα να τερματίσει τις συμβάσεις και να οδηγήσει στην ανεργία τις οικογένειες των 57 συναδέλφων μας.

Παρά τις εξασφαλισμένες πιστώσεις και τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Οικονομίας για τη συνέχιση του έργου, η Υπουργός Πολιτισμού, σε μια πρωτοφανή κίνηση επίδειξης τουλάχιστον εχθρικής και αντεργατικής συμπεριφοράς, επέλεξε να τερματίσει τις συμβάσεις των 57 επί συμβάσει αρχαιολόγων του έργου της ψηφιοποίησης των κινητών μνημείων της Διεύθυνσης Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων του ΥΠΠΟΑ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, όταν  οι  εργαζόμενοι  προσέφυγαν στην Ελληνική  Δικαιοσύνη,  η οποία  τους  δικαίωσε αποφασίζοντας την παραμονή στην εργασία με θετική προσωρινή διαταγή, η Υπουργός Πολιτισμού συνέχιζε να "κυνηγά" τους εργαζόμενους αυτούς... Ζήτησε την επίσπευση της δίκης για λόγους δημοσιονομικού συμφέροντος... Σε μια εποχή που η ανεργία βρίσκεται στα ύψη, σε μια εποχή που το Υπουργείο Πολιτισμού υλοποιεί ελάχιστα έργα και "βγαίνουν" μετρημένες προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού ΙΔΟΧ, το Υπουργείο αποφάσισε να δείξει το πιο σκληρό και αντεργατικό του πρόσωπο, κυνηγώντας μετά μανίας τους επί συμβάσει εργαζόμενους του συγκεκριμένου έργου...

Ως ΠΟΕΙΔΔ καταγγέλλουμε αυτή την εχθρική, αντεργατική και "ύποπτη" ως προς το μένος στάση της ηγεσίας του Υπουργείου και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας για την παραμονή τους στην εργασία.

Για το Δ.Σ. της ΠΟΕΙΔΔ

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γεν. Γραμματέας

ΒΑΣΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ                                                         ΣΚΕΠΑΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ