Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

Εικαστική έκθεση με έργα -ψηφιακής ανατύπωσης- της Ρώσικης Πρωτοπορίας

AΣΚΤ
Πειραιώς 256, Αγ. Ιωάννης Ρέντης
30/10 – 3/11/2017

Vsevolod Angelovich Sulimo-Samuilo, Fragment with Figure, 1927

Η Κομματική Οργάνωση Εικαστικών της Τομεακής Οργάνωσης Καλλιτεχνών του ΚΚΕ και η Οργάνωση Βάσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Τομεακής Οργάνωσης Καλλιτεχνών της ΚΝΕ διοργανώνουν, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, εικαστική έκθεση με έργα -ψηφιακής ανατύπωσης- της Ρώσικης Πρωτοπορίας, που βρίσκονται στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη και ανήκουν στη Συλλογή Κωστάκη.
Την έκθεση πλαισιώνουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις:

    • Δευτέρα 30 Οκτώβρη, 19.00: Εγκαίνια έκθεσης, χαιρετισμό θα απευθύνει η Μυρτώ Πετάση, μέλος του ΤΣ Καλλιτεχνών της ΚΝΕ.
    • Τρίτη 31 Οκτώβρη, 19.00, στο θέατρο της σχολής: Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Οι κόκκινοι καρποί του Οκτώβρη στην Τέχνη και τον Πολιτισμό». Θα μιλήσει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ. Θα ακουστούν κείμενα των Μπρεχτ, Ριντ, Βάρναλη, Καζαντζάκη και Φωτιάδη.
    • Πέμπτη 2 Νοέμβρη, 19.00, στον κινηματογράφο της σχολής: Σεμινάριο με θέμα «Οκτωβριανή Επανάσταση, η μήτρα του σύγχρονου κινηματογράφου». Θα μιλήσει, μέσα από παραδείγματα σοβιετικών ταινιών της περιόδου και προβολή σχετικών αποσπασμάτων τους, ο σκηνοθέτης και μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, Κώστας Σταματόπουλος. 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ