Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

Φωτογραφική έκθεση
«Εν κινήσει. Μια έκθεση για τις περιοδικές εκθέσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού»

Kτήριο Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων
Ερμού 134-136, Θησείο
12/10 – 12/11/2017

Η Διεύθυνση Μουσείων του ΥΠΠΟΑ παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας, που προσεγγίζει ζητήματα που αφορούν τις περιοδικές εκθέσεις όπως είναι οι όροι υλοποίησής τους, ο δανεισμός και η προστασία των εκθεμάτων, η συμμετοχή του ΥΠΠΟΑ σε διεθνείς εκθέσεις κ.ά.
Την έκθεση πλαισιώνουν συνοδευτικές εκδηλώσεις:

  • Διημερίδα με τίτλο «Αρχαιολογικές περιοδικές εκθέσεις: ο ρόλος τους, καλές πρακτικές και η αθέατη πλευρά τους», που διοργανώνει το Τμήμα Εκθέσεων και Μουσειολογικής Έρευνας της Διεύθυνσης Μουσείων του ΥΠ.ΠΟ.Α., στο Μουσείο Ακρόπολης, στις 18-19 Οκτωβρίου 2017. Στο πλαίσιο της έκθεσης διενεργήθηκε από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και στη Λευκωσία, έρευνα κοινού αναφορικά με τις περιοδικές εκθέσεις, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιαστούν στη διημερίδα. (Πρόγραμμα διημερίδας)
  • Ημερίδα με τίτλο «Η αθέατη πλευρά των περιοδικών εκθέσεων: η προστασία των έργων κατά τη μεταφορά», που διοργανώνει η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠ.ΠΟ.Α. στο κτήριο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων, Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών (Αγίων Ασωμάτων 33 και Ψαρομηλίγκου, Θησείο, Αθήνα), στις 10 Νοεμβρίου 2017. (Πρόγραμμα ημερίδας)
  • Πιλοτική εκπαιδευτική δράση στο χώρο της έκθεσης με τίτλο «Καθ’ οδόν: ο ελληνικός πολιτισμός ταξιδεύει στον κόσμο», που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 11.00 – 17.00 καθημερινά
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες εδώ