Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.


 A Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   Δ Α Σ-Υ Π Π Ο Α

Όχι στον εμπαιγμό και στην εργασιακή ομηρία των εργαζομένων
Να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων φυλάκων και καθαριστών στο ΥΠΠΟΑ

 

Συνάδελφοι
Η ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, σε μια οξυμένη περίοδο για τους εργαζόμενους, σε συνθήκες πανδημίας, με την ανεργία να εκτοξεύεται στα ύψη, με εξαθλιωμένους μισθούς και τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα και εν όψει ενός ακόμα νομοθετικού εκτρώματος για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, κλιμακώνει την αντιλαική επίθεση σφίγγοντας τον κλοιό της εργασιακής ομηρίας για  χιλιάδες απλήρωτους -εδώ και τέσσερεις μήνες-  φύλακες και καθαριστές συμβασιούχους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Και όχι μόνο εμπαίζει τους εργαζόμενους επικαλούμενη γραφειοκρατικές και παντός είδους δυσκολίες αλλά με περισσή προκλητικότητα εξαπολύει απειλές και τρομοκρατεί τους εργαζομένους πως θα διαταχτεί ΕΔΕ σε περίπτωση που κλείσουν οι αρχαιολογικοί χώροι του Νομού Ηρακλείου εξ αιτίας της καθολικής συμμετοχής σε στάση εργασίας των συμβασιούχων απλήρωτων συναδέλφων τους.!!

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση επαίρεται για την αύξηση του τουρισμού και σταδιακή ανάκαμψη των εισπράξεων και των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών χιλιάδες συνάδελφοι μας, για οκτώ μήνες δουλειάς, αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης ενώ σε πολλές των περιπτώσεων δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα έξοδα της μετακίνησης τους για τους χώρους δουλειάς τους.

Η ΔΑΣ-ΥΠΠΟΑ Καλεί  τους εργαζόμενους συμβασιούχους σε αγωνιστική ετοιμότητα το επόμενο διάστημα» και διεκδικούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και την σταθερή καταβολή τους κάθε μήνα από εδώ και στο εξής- όχι στον εμπαιγμό και την εργασιακή ομηρία των εργαζομένων.
                                                                                                           

ΔΑΣ-ΥΠΠΟΑ
                                                                                                           Αύγουστος 2021

              


 

 

                   


 

 

                     ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

28/4/2021

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης ΕΜΣΤ καταγγέλλει την απεργοσπαστική πρακτική της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΜΣΤ που επιμένει στην εξαγγελία, για πραγματοποίηση εκδήλωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους χώρους του ΕΜΣΤ, παρά την ενημέρωσή του για τη συμμετοχή του σωματείου μας στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ καθώς και δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες.

Δηλώνουμε απερίφραστα πώς θα μας βρουν απέναντί τους και δεν θα σπάσει η απεργία μας με πρόσχημα τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Η απεργία της 6ης Μάη δεν συμπυκνώνει μόνο τη διαχρονική σημασία της εργατικής Πρωτομαγιάς και των αγώνων των εργαζομένων όλου του κόσμου για χειραφέτηση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους είναι ταυτόχρονα μία απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη που προσπαθεί να επαναφέρει τον εργασιακό Μεσαίωνα.

https://somateio-emst.blogspot.com/2021/04/kataggelia.html 


A Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η  Δ Α Σ- ΥΠΠΟΑ

 

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021

6 Μάη Απεργία – όλοι στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10πμ

Τα κέρδη τους - Οι νεκροί μας! Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής!

Συνάδελφοι

Η απεργία της 6ης Μάη για ταξικό αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς είναι επίκαιρη παρά ποτέ, καθώς η κυβέρνηση με το αντεργατικό νομοσχέδιο μας γυρίζει 135 χρόνια  πίσω στην αιματοβαμμένη πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886 για το 8ωρο και 101 χρόνια από την καθιέρωση του 8ωρου με νόμο στην Ελλάδα.

Το αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει το νομοσχέδιο που αίρει και τους τελευταίους περιορισμούς στην ευρεία εφαρμογή της «διευθέτησης» του χρόνου εργασίας, με την επιβολή 10ωρης και πλέον δουλειάς. Η «διευθέτηση» αποτελεί περαιτέρω χτύπημα στον σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, επιτρέποντας στους εργοδότες να αυξομειώνουν τον ημερήσιο χρόνο δουλειάς ανάλογα με τις ανάγκες τους, τσακίζοντας τη ζωή των εργαζομένων με το ξήλωμα του 8ωρου τη νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, τη μονιμοποίηση και θεσμοθέτηση της τηλεργασίας, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και του ελεύθερου χρόνου.

Εγκληματικές ευθύνες για την νομοθέτηση του χρόνου διευθέτησης φέρουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα επί ΣΥΡΙΖΑ είχε τεθεί  το θέμα της διευθέτησης στο χώρο του πολιτισμού για τους φύλακες  με μείωση των ημερών εργασίας κατά τους χειμερινούς μήνες και αύξηση κατά την καλοκαιρινή περίοδο. 

Την ίδια στιγμή στα «χαρακώματα» παραμένουν τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, με υγειονομικούς εξουθενωμένους να δίνουν άνιση μάχη με τις παντός τύπου ελλείψεις (προσωπικό, εξοπλισμό κ.ά.), τους ασθενείς και τους οικείους τους να φτάνουν στα όριά τους με την  η κυβέρνηση να αρνείται την επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας, εξασφαλίζοντάς «πελατεία» στους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας από τη μετατροπή όλου του δημόσιου συστήματος Υγείας σε μιας νόσο.

Παρά την αύξηση των κρουσμάτων παραμένουν ανύπαρκτα  τα μέτρα προστασίας  στους εργασιακούς χώρους του ΥΠΠΟΑ, χωρίς    την καθιέρωση  test rapid, με ελλείψεις σε αντισηπτικά και μέτρα υγιεινής.

Μοναδικά «μέσα σωτηρίας» μας η ατομική ευθύνη η  εκ περιτροπής εργασίας και η τηλεργασία που «ήρθαν για να μείνουν» και  να εντατικοποιήσουν τις συνθήκες δουλειάς.

Η ΓΣΕΕ σε εντεταλμένη υπηρεσία της κυβέρνησης να επιβάλουν σιγή νεκροταφείο απέναντι εργασιακά εγκλήματα της κυβέρνησης αρνήθηκε την πρόταση συνδικάτων και συνδικαλιστών από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για κοινή μέρα εορτασμού την 6η Μάη απέναντι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τις «ανατροπές του αιώνα» και ευθυγραμμίστηκε με τη θέση του υπουργείου για μέρα «εορτασμού» την Τρίτη του Πάσχα δηλ. ως ακόμα μία αργία των ημερών!

Η χυδαία επίθεση των εργατοπατέρων κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της ΓΣΕΕ στα συνδικάτα, κατηγορώντας τα ότι «διασπείρουν τον ιό» με τις κινητοποιήσεις τους, πρέπει να πάρει απάντηση από τη μαχητική οργάνωση της απεργίας τις επόμενες εβδομάδες.

Τιμάμε την εργατική πρωτομαγιά -  Δίνουμε απεργιακή απάντηση στις αντεργατικές «ανατροπές του αιώνα» της κυβέρνησης

 

Συνάδελφοι

Η 1η Μάη είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και γιορτάζεται με απόφαση των εργαζόμενων, των συνδικάτων τους και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών. 

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που πέρσι τέτοιες μέρες έδωσαν με την οργάνωση τους και την πειθαρχία τους το μήνυμα της ελπίδας σε ολόκληρο τον κόσμο, που έσπασαν στην πράξη τις κυβερνητικές απαράδεκτες απαγορεύσεις δίνοντας εικόνες λάμψης για το μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς στις άγριες συνθήκες της πανδημίας, πρέπει να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς.

Διεκδικούμε:

- Όχι στο νομοσχέδιο έκτρωμα για τα εργασιακά και  την  «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας με  την επιβολή 10ωρης και πλέον δουλειάς.

- Μέτρα προστασίας της Υγείας των εργαζομένων κι όλου του λαού. Άμεση ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας, πρόνοιας με μαζικές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού  - Επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς καμία αποζημίωση στους επιχειρηματίες υγείας. 

- Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα στην κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού. Το κράτος και η εργοδοσία δεν έχουν καμιά δουλειά να παρεμβαίνουν στα συνδικάτα.

- Όχι στη μετατροπή των μεγάλων μουσείων σε ΝΠΔΔ-Ζητάμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο οριστικά και να μην κατατεθεί.