Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ: ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. http://psep-yppo.gr  

  

Εδώ Πολυτεχνείο 2020!

 

Στις 17 Νοέμβρη θα είμαστε στους δρόμους, στη διαδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του ‘73! Το σωματείο μας καταδικάζει την αντισυνταγματική απαγόρευση της φετινής πορείας με απόφαση της ελληνικής αστυνομίας, μια απόφαση με ξεκάθαρη πολιτική στόχευση, που σε καμία περίπτωση δεν αφορά υγειονομικούς λόγους. Αυτή είναι η απάντησή μας, που κρίνουμε ότι ανταποκρίνεται απόλυτα στο πνεύμα και την ουσία της εξέγερσης του 73.

47  χρόνια από την πτώση της χούντας, ένοπλες δυνάμεις του κράτους ξαναβρέθηκαν στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου, αυτή τη φορά για την “προστασία της υγείας μας”, συλλαμβάνοντας και τραμπουκίζοντας τους παρευρισκόμενους φοιτητές. Το κράτος απαγορεύει και καταστέλλει κάθε μορφή οργανωμένης πολιτικής έκφρασης και συλλογικής διεκδίκησης, έχοντας επιβάλλει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης με υγειονομικά προσχήματα. Σε αυτή την κατάσταση εντατικοποιείται η στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας και της καθημερινής ζωής καθώς και η περαιτέρω υποτίμηση της εργασίας, ενώ ταυτόχρονα ποινικοποιείται οποιαδήποτε αντίδραση. Συστηματικά και οργανωμένα προβάλλεται η ατομική ευθύνη με στόχο τη διάλυση των κοινοτήτων και των συλλογικά οργανωμένων δράσεων. 

Το κράτος δεν είναι ούτε ανίκανο ούτε αιφνιδιάζεται. Το κράτος έχει σύστημα, οργάνωση και πρόγραμμα, καθώς και τους μηχανισμούς να ενσωματώνει τις συγκυρίες στα σχέδιά του. Και τα σχέδιά του είναι πάντα εναντίον μας, εναντίον της τάξης μας.

Σε εποχές που η παγκόσμια εργατική τάξη δέχεται τέτοιας κλίμακας επίθεση, δεν είναι καιρός για να “κρατάμε τις αποστάσεις”, αλλά καιρός για συλλογική οργάνωση και αντίσταση!  

 

 Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                                         H Γενική Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                                                         Mαρία ΚουμτζήΧρήσιμοι Σύνδεσμοι