Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ: ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. http://psep-yppo.gr  

 

 

Παναττική Στάση Εργασίας

Πέμπτη 1/10/2020

12.30 - 3.30 μ.μ.

Συγκέντρωση: Κτήριο ΥΠ.ΠΟ.Α, 1 μ.μ.

 

 

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ  προκηρύσσει  παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020 από τις 12:30 ως τις 3:30 μ.μ. Καταγγέλλουμε την απόλυση ΙΔΟΧ εργαζόμενης, συντηρήτριας στο υποέργο  «Εργασίες συντήρησης τοιχογραφιών λίθινων κιόνων και δαπέδου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου ή Μεταμόρφωσης Σωτήρος στο Λουτρό Μενιδίου» του έργου «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου ή Μεταμόρφωσης Σωτήρος στο Λουτρό Μενιδίου, Περιφέρειας Αττικής», παρόλο που υπήρχε η δυνατότητα ανανέωσης/παράτασης της σύμβασής της ως την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο συνεχίζεται, με πρόσχημα γραφειοκρατικά και τεχνικά κωλύματα.  

Συνάδελφοι, δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αφού πρόσφατα απολύθηκε εργαζόμενη, που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, από την ΕΦΑΔΥΑΤ, παρόλα τα μέτρα προστασίας των ευπαθών ομάδων που προβλέπουν οι εγκύκλιοι του υπουργείου Εσωτερικών, δεν είναι, λοιπόν, η πρώτη και δε θα είναι η τελευταία φορά, αν δεν αντιδράσουμε δυναμικά, που εργαζόμενος ΙΔΟΧ σε χρηματοδοτούμενο έργο απολύεται, ενώ εξακολουθεί να υφίσταται το αντικείμενο του έργου, και αντιμετωπίζεται ως ένα αναλώσιμο στοιχείο του εκάστοτε προγράμματος, χωρίς να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματά του στην εργασία και την εργασιακή ασφάλεια. Σας καλούμε να πάρετε μέρος στη στάση εργασίας και να συμμετάσχετε μαζικά στη συγκέντρωση έξω από το κτήριο του ΥΠΠΟΑ, γιατί μόνο η συσπείρωσή μας, η αντίδραση και η διαρκής πίεση μπορεί να σταματήσει τις εργοδοτικές μεθοδεύσεις και αυθαιρεσίες. 

Το Σωματείο έχει ζητήσει συνάντηση, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, με την υπουργό Πολιτισμού κα Λ. Μενδώνη για να εξετάσουμε τους όρους μη ανανέωσης της σύμβασης της συναδέλφου και την άμεση ανάκληση της απόλυσης, και να απαιτήσουμε τη διασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχειας της εργασίας του ΙΔΟΧ προσωπικού των έργων ΕΣΠΑ ως τη λήξη τους.

• Καμία απόλυση - Ανανέωση/παράταση των συμβάσεων όλων των συναδέλφων!

• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/ους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα!

 

 

 Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                                         H Γενική Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                                                         Mαρία ΚουμτζήΧρήσιμοι Σύνδεσμοι