Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

 

Nτοκιμαντέρ

«Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών»

Μικρόκοσμος/Mikrokosmos Cinema
Λεωφ. Συγγρού 106
(Μετρό: Στάση Συγγρού – Φιξ)

Πρεμιέρα: 15 & 18 Απριλίου 2018

(από 19/4 καθημερινά, 7 μ.μ.)

 

Μετά τη συμμετοχή τους στο 20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης στο τμήμα «Μνήμη – Ιστορία», oι «Παρτιζάνοι των Αθηνών» κάνουν πρεμιέρα και στην πρωτεύουσα.
Το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία Ξενοφώντα Βαρδαρού και Γιάννη Ξύδα, παρουσιάζει την ΕΑΜική Αντίσταση στην Αθήνα την περίοδο της Κατοχής (1941 – 1944) μέσα από 14 αφηγήσεις, 14 ιστορίες. Με αφετηρία τις μαρτυρίες ανθρώπων που έλαβαν μέρος στην Αντίσταση, το ντοκιμαντέρ «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών» επιχειρεί να ρίξει φως σε γνωστές και άγνωστες ιστορίες του αγώνα τους, όπως αυτές διαδραματίστηκαν στις συνοικίες της Αθήνας. Από την περίοδο του λιμού του ’41-’42, τα συσσίτια των Λαϊκών Επιτροπών και της Εθνικής Αλληλεγγύης, τις μεγαλειώδεις πορείες ενάντια στην επιστράτευση και την κάθοδο των Βουλγάρων, τις μάχες του ΕΛΑΣ και της ΟΠΛΑ στις συνοικίες, την ίδρυση του ΕΑΜ με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, τις παράνομες προκηρύξεις και τα συνθήματα της ΕΠΟΝ στους τοίχους μέχρι την απελευθέρωση της Αθήνας οι πρωταγωνιστές συνθέτουν ένα μωσαϊκό εμπειριών, αγώνων και προσδοκιών για το πώς επέλεξαν να συγκρουστούν με την ηττοπάθεια και τη συνεργασία με τον ναζισμό-φασισμό.
Οι προσωπικές ιστορίες «δένουν» με σπάνιο αρχειακό υλικό, πρωτότυπη μουσική των drog-A-tek και πλάνα του σήμερα μέσα από το στρατόπεδο Χαϊδαρίου, το Σκοπευτήριο της Καισαριανής και τις συνοικίες της Αθήνας.

Προβολές
Κυριακή, 15 Απριλίου 2018, 13:00 (δωρεάν είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά)
Κυριακή, 15 Απριλίου 2018, 14:30 (δωρεάν είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά)
Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018, 22:30 (τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ)

(Ύστερα από τη μαζική προσέλευση στις προγραμματισμένες προβολές της Κυριακής και της Τετάρτης η ταινία συνεχίζει να προβάλλεται στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος καθημερινά στις 7 μ.μ..)

Περισσότερες πληροφορίες εδώ