Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ: ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ
Τηλ.: 2103219710  -  Fax: 2103219717
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αθήνα,  12 - 03 -2018

Πρόσκληση στην Εκλογική-Απολογιστική Γενική Συνέλευση
Θέματα ημερήσιας διάταξης

 

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ, υλοποιώντας τη σχετική ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 26ης Φλεβάρη 2018, σας προσκαλεί στις εργασίες της Εκλογικής-Απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης των μελών την Παρασκευή 30 Μάρτη 2018, που θα λάβει χώρα στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου 48β, Αθήνα, 2ος όροφος). 

Η προσέλευση ορίζεται στις 9:00 το πρωί και η συνέλευση θα ξεκινήσει στις 10:30.

Ημερήσια Διάταξη

1. Απολογισμός δράσης του Σωματείου.
2. Οικονομικός απολογισμός – Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής.
3. Ορισμός της ημερομηνίας πραγματοποίησης εκλογών και αρχαιρεσιών ανάδειξης των συλλογικών οργάνων και των αντιπροσώπων για τα δευτεροβάθμια όργανα.
4. Εκλογή της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (Κ.ΕΦ.Ε.).

Προ ημερησίας διάταξης δύναται να διεξαχθεί συζήτηση επίκαιρων θεμάτων, χωρίς όμως τη δυνατότητα ψήφισης αποφάσεων.

Η Κ.ΕΦ.Ε. αποτελείται από 4 τακτικά και ισάριθμα αναπληρωματικά μέλη. Δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν όλα τα ταμειακά εντάξει μέλη του Σωματείου. Η ανάδειξή της γίνεται έπειτα από μυστική ψηφοφορία παρουσία Δικαστικού Αντιπροσώπου, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Καταστατικού του Σωματείου.

Καλούμε το Τοπικό Τμήμα Β.Α Αιγαίου να συνεδριάσει άμεσα και να πραγματοποιήσει Τοπική Συνέλευση, με προτεινόμενο χρονικό διάστημα 14-28 Μάρτη, ώστε να εκλέξει με μυστική ψηφοφορία την Τοπική Εφορευτική Επιτροπή (Τ.ΕΦ.Ε.). Η Τ.ΕΦ.Ε. αποτελείται από 2 τακτικά και ισάριθμα αναπληρωματικά μέλη από τα ταμειακά εντάξει μέλη του Τοπικού Τμήματος. Το Τοπικό Τμήμα αναλαμβάνει να προσκαλέσει δικαστικό αντιπρόσωπο για την εκλογική διαδικασία.

Καλούμε την Ελεγκτική Επιτροπή να συνεδριάσει άμεσα, με προτεινόμενο χρονικό διάστημα 14-28 Μάρτη, ώστε να συντάξει Έκθεση Οικονομικών Πεπραγμένων.

Δικαίωμα συμμετοχής, λόγου και ψήφου έχουν όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Σωματείου. Δεδομένου ότι μοναδικός οικονομικός πόρος του Σωματείου για την κάλυψη των αναγκών του (λογαριασμοί ΔΕΚΟ, αναλώσιμα υλικά, έντυπο υλικό, έξοδα μετακίνησης κ.λπ.) είναι οι συνδρομές των μελών, σας προσκαλούμε να τακτοποιήσετε τις συνδρομές και εγγραφές σας τις επόμενες μέρες ηλεκτρονικά επικοινωνώντας μέσω email με το Σωματείο..
Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας κατά τη διάρκεια πληρωμής συνδρομών, εγγραφών και επανεγγραφών παρακαλείσθε να έχετε μαζί σας αριθμό ταυτότητας, αριθμό μητρώου ασφαλισμένου (ΑΜΑ – ΙΚΑ), σύμβαση εργασίας, αποδείξεις πληρωμής συνδρομής ή αποδείξεις τραπεζικής κατάθεσης εάν υπάρχουν.

Έχουμε εξασφαλίσει διευκόλυνση συμμετοχής των μελών μας στην Εκλογική-Απολογιστική ΓΣ από το ΥΠ.ΠΟ.Α με παροχή ειδικής άδειας στα μέλη μας ως εξής:
- Μία (1) ημέρα για τους εργαζόμενους ΙΔΟΧ σε φορείς και υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α που εδρεύουν εντός της Περιφέρειας Αττικής και σε απόσταση μικρότερη των 200 χιλιομέτρων από την Αθήνα.
- Δύο (2) ημέρες για τους εργαζόμενους ΙΔΟΧ σε φορείς και υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α που εδρεύουν εκτός Αττικής και σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων από την Αθήνα, ή/και στα νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.
Η συμμετοχή των μελών του Σωματείου μας στις διαδικασίες της Εκλογικής-Απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης θα αποδεικνύεται από σχετική Βεβαίωση Συμμετοχής, φέρουσα την πρωτότυπη σφραγίδα του Σωματείου και την υπογραφή του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα.

Σας ενημερώνουμε ότι για τη διευκόλυνσή σας τα γραφεία του Σωματείου θα παραμείνουν ανοιχτά τις κάτωθι ημέρες και ώρες:
- Πέμπτη 15 Μαρτίου 10:30 – 15:30
- Παρασκευή 23 Μαρτίου 10:30 – 15:30
Τις παραπάνω ημέρες και ώρες θα μπορείτε να ενημερώνεστε και τηλεφωνικά στο 2103219710. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να χρησιμοποιείτε και το email του Σωματείου.

Eπισυνάπτουμε το καταστατικό, στο οποίο μπορείτε να προστρέξετε για επιπλέον διευκρινήσεις: Καταστατικό Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ (pdf)

Συνάδελφοι,

Το Σωματείο μας είμαστε εμείς, όλοι και ο καθένας από εμάς. Η συμμετοχή σας στη διαδικασία της εκλογής αντιπροσώπων είναι απαραίτητη.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

 


Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                                                         Αντώνης Σκαρπέλης 


Ενημερωτικό Δελτίο

 

Αθήνα,    08 - 03 -2018

 

Έγκριση προσλήψεων διάρκειας 18 μηνών στην καθαριότητα - Έγκριση προσλήψεων διάρκειας 7μηνών - Τροπολογία για ΙΔΟΧ συμβάσεις

 

Εγκρίθηκαν τελικά οι προσλήψεις διάρκειας 18 μηνών στην καθαριότητα, ύστερα από έντονες πιέσεις του Σωματείου μας. (Εδώ μπορείτε να δείτε την Απόφαση Έγκρισης.)

Σίγουρα είμαστε σαφώς ικανοποιημένοι για την έγκριση των προσλήψεων και για τον πίνακα μοριοδότησης της σχετικής ΚΥΑ, καθώς προκρίνει την προϋπηρεσία ώστε να εξασφαλιστεί η επιστροφή στη δουλειά των παρατασιούχων συναδέλφων καθαριστών που απολύθηκαν στις 31/12/2017. Ταυτόχρονα, η κατανομή θέσεων ανά φορέα δεν αφήνει περιθώρια μη έκδοσης προκήρυξης στον εκάστοτε φορέα.

Οφείλουμε όμως να σημειώσουμε τα εξής:

1. Η μεγάλη καθυστέρηση έκδοσης της ΚΥΑ και της παρούσας Απόφασης δημιουργεί τις προϋποθέσεις ακόμη περισσότερης κωλυσιεργίας από μέρους των φορέων, ώστε οι προσλήψεις να πραγματοποιηθούν εντός του Απρίλη και όχι του Μάρτη. Με αυτό το τέχνασμα οι συμβάσεις των καθαριστών θα έχουν χρονική διαφορά μεγαλύτερη των 3 μηνών και δε θα θεωρούνται «διαδοχικές». Έτσι ΥΠ.ΠΟ.Α και Διοικήσεις των φορέων θα εξασφαλίσουν ότι οι συνάδελφοι που θα επιστρέψουν στη δουλειά δε θα έχουν νομικό πάτημα διεκδίκησης μονιμότητας. Το Σωματείο μας θα πιέσει με όλες του τις δυνάμεις ώστε οι προσλήψεις να πραγματοποιηθούν μέσα στο Μάρτη.

2. Παρατηρούμε αυξομειώσεις στον πίνακα κατανομής θέσεων με οσμή μεθόδευσης. Πλέον τρανταχτό παράδειγμα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών, στην οποία τοποθετούνται 10 καθαριστές όταν η συνολική δύναμη των παρατασιούχων ήταν 22. Οι υπόλοιποι 10 θα προσληφθούν με την «κλασσική» προκήρυξη διάρκειας 7 μηνών με κύριο προσόν πρόσληψης την ανεργία (Δείτε εδώ τη σχετική απόφαση.) Τέτοιες πρακτικές θεωρούμε πως μοναδικό στόχο έχουν να αφήσουν εκδικητικά στην «απέξω» τους μισούς συναδέλφους που έδωσαν μεγάλο αγώνα για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους και την παραμονή τους στην εργασία με απεργίες, επισχέσεις και δυναμικές κινητοποιήσεις.

3. Η Απόφαση Έγκρισης επτάμηνων προσλήψεων προσωπικού Φύλαξης, Καθαριότητας, Λογιστών και Εργατών (Εδώ μπορείτε να δείτε την Απόφαση) επισημοποίησε τον παραγκωνισμό της φύλαξης από τις μακροχρόνιες συμβάσεις. ΥΠ.ΠΟ.Α και φορείς αποφάσισαν να συνεχίσουν την πεπατημένη με το αίσχος των επτάμηνων συμβάσεων. Δεν προκηρύσσουν ούτε καν οκτάμηνη διάρκεια οδηγώντας τους προσληφθέντες συναδέλφους στο κυνήγι του ενσήμου και στη διαρκή ομηρία καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασής τους.

Καταγγέλλουμε τις παραπάνω πρακτικές, το πνεύμα εκδικητικότητας απέναντι σε αγωνιστές συναδέλφους, την αναβλητικότητα και την παράταση της ομηρίας των συμβασιούχων, που επιδεικνύουν η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α. και η πλειονότητα των διοικήσεων των φορέων. Δεν τις αποδεχόμαστε και θα διεκδικήσουμε την αλλαγή τους.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι το Σωματείο μας έχει ζητήσει συνάντηση με τον νέο Υφυπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Στρατή για εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, όπου θα επικεντρωθούμε στα παραπάνω ζητήματα.

Τέλος, σας επισυνάπτουμε τροπολογία που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή (7/3/2018) και με βάση την οποία φαίνεται πως:
1. Καταργείται το «τρίμηνο κώλυμα» μεταξύ 2 συμβάσεων του Π.Δ. 164/2004 για τις συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
2. Καταργείται το «24μηνο κώλυμα» για το σύνολο της απασχόλησης του Π.Δ. 164/2004 για τις συμβάσεις έργου.
Το Σωματείο μας αναλύει το περιεχόμενο της τροπολογίας, αναμένουμε την έκδοση του ΦΕΚ και θα σας κρατάμε ενήμερους για τη σημαντική αυτή εξέλιξη.

Εκ μέρους του Δ.Σ.
Αντώνης Σκαρπέλης
Γενικός Γραμματέας

Απόφαση Έγκριση Πρόσληψης 150 ατόμων με σύμβαση διάρκειας 7 μηνών σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού pdf

Απόφαση Έγκριση Πρόσληψης 1.314 ατόμων με σύμβαση διάρκειας 7 μηνών σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού pdf

Τροπολογία για ΙΔΟΧ συμβάσεις


 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ: ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ
Τηλ.: 2103219710  -  Fax: 2103219717
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

24ωρη πανελλαδική απεργία
Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018
Πλατεία Κάνιγγος
11.00 π.μ.

 Αθήνα,    08 - 03 -2018

 

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ, έπειτα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 26ης Φλεβάρη, προκηρύσσει πανελλαδική 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, ημέρα πανελλαδικής, πανοικοδομικής απεργιακής κινητοποίησης. Καλούμε τα μέλη στη συγκέντρωση την ίδια μέρα, στις 11.00 στην Πλατεία Κάνιγγος.

Οι χιλιάδες συμβασιούχοι, αλλά και οι μόνιμοι εργαζόμενοι του ΥΠ.ΠΟ.Α., έχουμε ζήσει τις σκληρές συνθήκες εργασίας στο ύπαιθρο και σε σκαπτικά – οικοδομικά έργα. Εδικά για τους συμβασιούχους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού υφίσταται μία ακόμα μεγάλη αδικία: η μη καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους ΙΔΟΧ εργαζόμενους που το δικαιούνται βάσει της φύσης της εργασίας τους.
Ενστερνιζόμαστε πλήρως τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων οικοδόμων και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους για τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Οργανώνουμε τον αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε εργοτάξιο, διεκδικώντας:
•Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, υπογραφή τοπικής και κλαδικής σύμβασης.
•7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο. Σε περίπτωση έντασης των εργασιών, αυτές να καλύπτονται με 2η βάρδια κι όχι δουλειά ήλιο με ήλιο.
•Αναγνώριση όλων των 3ετιών.
•Αυστηρή τήρηση των νόμων για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας.
Στηρίζουμε την πάλη για:
- Υπογραφή Εθνικής Γενικής ΣΣΕ, ώστε κανένας εργαζόμενος να μη δουλεύει με μισθό κάτω από τα 751 ευρώ.
- Κατάργηση των νόμων που καταργούν τις ΣΣΕ.
- Διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων και αλλαγή των προϋποθέσεων με ευνοϊκότερους όρους για την κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος (13ετία, 500 και 1000 ένσημα).
- Υπογραφή διακρατικών συμβάσεων, που θα δίνουν τη δυνατότητα αναγνώρισης ενσήμων και κατοχύρωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος σε συναδέλφους μετανάστες.
- Ένταση των ελέγχων των υπηρεσιών του κράτους (ΕΦΚΑ, ΣΕΠΕ κ.ά.) για την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων υγείας και ασφάλειας, καθώς και για την πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.
- Προστασία της λαϊκής κατοικίας ενάντια στις κατασχέσεις – Ενάντια στη φοροεπιδρομή.

Άμεση καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος!
Μόνιμη και σταθερή εργασία!


Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                                                         Αντώνης Σκαρπέλης


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ: ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ
Τηλ.: 2103219710  -  Fax: 2103219717
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

17 Μάρτη
διεθνής κινητοποίηση
κατά του ρατσισμού και του φασισμού
Συγκέντρωση: Ομόνοια 3 μ.μ.
Πορεία στη Βουλή και τα Γραφεία της Ε.Ε.

 Αθήνα,    07 - 03 -2018

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠ.ΠΟ., ύστερα από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 26ης Φλεβάρη, στηρίζει και καλεί τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 17 Μάρτη στις 15:00 στην Ομόνοια και στην πορεία στη Βουλή και τα γραφεία της Ε.Ε.

Δύο χρόνια μετά τις συμφωνίες της Ε.Ε. με την Τουρκία και τη Λιβύη, επτά χιλιάδες πρόσφυγες πνίγηκαν στη Μεσόγειο, χιλιάδες κρατούνται ή περιορίζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, από τα νησιά του Αιγαίου μέχρι τις έρημους της Λιβύης, όπου γίνονται δημοπρασίες μεταναστών σε δουλοπάζαρα. Αντί για την ελεύθερη μετακίνηση και το δικαίωμα στο άσυλο, άνθρωποι κατατρεγμένοι από τους πολέμους, τις δικτατορίες, τη φτώχεια και την περιβαλλοντική καταστροφή, βρίσκουν μπροστά τους κλειστά σύνορα, φράχτες και τις περιπολίες του ΝΑΤΟ και της FRONTEX.

Αυτές οι πολιτικές των κυβερνήσεων της Ευρώπης-φρούριο ενισχύονται από τον πλανητάρχη Τραμπ, ο οποίος κλιμακώνει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Ασία, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή, με το ρατσισμό και το σεξισμό, την ανοιχτή στήριξη των νεοναζί δολοφόνων στις ΗΠΑ. Στην Ε.Ε. δυναμώνει η απειλή του φασισμού και της ακροδεξιάς με την είσοδο του FPO στην κυβέρνηση της Αυστρίας, της AfD στη Βουλή της Γερμανίας, τη Λεπέν να φτάνει στο β’ γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και την επικείμενη είσοδο των φασιστών στην Ιταλική κυβέρνηση.

Η συνεχιζόμενη δίκη της Χρυσής Αυγής, με την κραυγαλέα επιβεβαίωση ότι πρόκειται για ναζιστική εγκληματική οργάνωση που παριστάνει το νόμιμο κόμμα, απαιτεί να προχωρήσουμε σε δράση για να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια. Από τέτοια «γραφεία» επιτέθηκαν πρόσφατα κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη και των εργατών γης στον Ασπρόπυργο. Από τα «γραφεία» τους του Πειραιά οργάνωσαν τη δολοφονική επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Φαβέλα», όπου τραυμάτισαν τη συνήγορο της οικογένειας Φύσσα.

Η δραματική κατάσταση στη Μόρια δεν αφήνει περιθώρια ανοχής στην πολιτική τής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχει ξεσηκώσει τις αντιδράσεις του κινήματος αλληλεγγύης παντού. Δεν αφήνουμε κανένα περιθώριο στη ΝΔ και την ακροδεξιά, σε αντιδραστικούς Δημάρχους να στοχοποιούν τους πρόσφυγες αντί να διεκδικούν ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας και ανθρώπινη υποδοχή. Αυτές οι ρατσιστικές πολιτικές ανοίγουν το δρόμο στους φασίστες.

Η απομόνωση του φασισμού είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος και προϋπόθεση της διεκδίκησης των εργατικών δικαιωμάτων για όλους. Καλούμε Σωματεία και Συλλογικότητες να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις συμμετοχής στη διαδήλωση της 17ης Μάρτη.

Όχι στην Ευρώπη – Φρούριο. Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες.

Καμία ανοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών.

Καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.

Εξασφάλιση για όλους τους εργάτες!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                                                         Αντώνης Σκαρπέλης


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι